Szilágyi Zsófia vagyok, a Nagyot a Kicsikért Alapítvány kurátora, az Aranyalma és az Aranykapu családi bölcsődék fenntartójának képviselője. Egy gyermek édesanyja és kisgyermeknevelő.

A bölcsődék létrehozásával célom egy olyan szolgáltatás nyújtása, ahol a gyermekekhez holisztikus szemléletmóddal közelítünk.

Nyitott szívvel, feltétel nélküli szeretettel és elfogadással alapozzuk meg a gyermek fejlődését elősegítő biztonságos közeget.

A kisgyermeknevelők személyiségéből fakadó nyugodt légkör és a csoportok minőségi felszereltsége, a minden életkornak megfelelő, gyermekbarát játékeszközök együttesen teszik lehetővé a kiegyensúlyozott fejlődést.

Hiszek abban, hogy minden gyermek különálló értékekkel rendelkezik, és a felnőtteknek az a dolguk, hogy felismerjék minden gyermekben a jót, és annak erősítésével adjanak szárnyat a kicsiknek.


Balogné Horváth Éva vagyok, két gyermekem van.

2014 óta dolgozom kisgyermeknevelőként. Nagyon szeretem a munkámat, minden nap feltölt és motivál a gyermekekkel való foglalkozás.

A kisgyermeknevelő pálya számomra, nem csupán egy szakma, vagy foglalkozás, hanem őszinte elhivatottság, hivatás.

A legfontosabb, hogy a kisgyermek biztonságban szeretetteljes légkörben jól érezze magát a bölcsődében.

Életünk első három éve a legszenzitívebb, ezért nagyon fontos, hogy a kisgyermeknevelő – a családi nevelést elősegítve és kiegészítve – a lehető legjobb gondozásban-nevelésben részesítse a rábízott gyermeket.

Nekem is ez a célom.


Darázs Beatrix vagyok.

Hirtelen csöppentem bele ebbe a kellemes hangulatú bölcsődei életbe.

Eddig, ugyan nem volt semmiféle kapcsolatom az ilyen jellegű feladatkörhöz, de teljes odaadással állok elébe.

Feladataim közé sorolom, hogy a picike gyermekek és a képzett, hozzáértő gondozók munkáját szeretettel, nagy türelemmel és odafigyeléssel támogassam.

Biztos vagyok benne, hogy a gyermekek egy harmonikus, családias légkörű környezetben minőségi időt tölthetnek el.


Szabó Dóra vagyok. Korábban közel három évet dolgoztam családi bölcsődében mint csoportvezető.

Most egy kis kitérő után, más szerepben térek vissza a bölcsődébe, de a gyerekek mindennapjaiban természetesen így is részt fogok venni.

Néha a délutáni álom vigyázója leszek, néha pedig az álmatlan gyerekek társa.

Uzsonnáztatásban is segítem majd a legkisebbeket, de lesz olyan, hogy helyettesítő szerepben egész napokat töltök Velük. Fontosnak tartom a nyugodt légkör kialakítását és az egyéni fejlődés feltételeinek megteremtését.

A közösségi ház kapcsán pedig biztosan sokukkal fogok személyesen is találkozni. Úgy gondolom, ezek a találkozók jó hangulatban fognak telni.